Škola varenia: Fresh polievka je zdravá aj chutná
Pripravte si chutnú polievku podľa receptu špecialistky na výživu Kataríny Skybovej.
Škola varenia: Fresh polievka
Suroviny:
- 300 g mrkvy
- 250 g petržlenu
- 1 menší zemiak
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 kl strúhaného čerstvého zázvoru
- 150 ml polotučného mlieka
- 1/2 limety
- 1PL petržlenovej vňate
- ľanové semienka
- 1 kl slnečnicového oleja
- soľ
- mleté farebné korenie
Postup:
Krok 1. Zeleninu nakrájame na menšie kusy, zázvor nastrúhame, cesnak pretlačíme a rýchlo opražíme na oleji.
Krok 2. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút.
Krok 3. Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme mlieko a krátko povaríme. Ochutíme šťavou z limety. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a ľanovými semienkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Katarína Skybová, špecialistka na zdravú výživu a chudnutie
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu