Rady do kuchyne na nezaplatenie
Mrazené bylinky rozvoňajú vaše jedlo.
Mrazené vône
Prípravu polievok i šalátov uľahčia malé balíčky so zmrazeným zeleným korením. V drobných plastových obaloch dajte zmraziť malé porcie kučeravej petržlenovej vňate alebo ligurčeka. Polievky budú určite lepšie chutiť.
Kedy je kurča hotové
Po asi 40 minútach pečenia, čo je základná doba prípravy kurčaťa, skúste bez veľkého násilia oddeliť stehennú kosť krútiacim ťahom. Ak to pôjde zľahka, kura je hotové. Ďalšie pečenie by len vysúšalo mäso a nebolo by šťavnaté.
S čím chutia hrianky
Svetlé, mierne opečené hrianky najlepšie chutia s ovocným džemom alebo marmeládou. Stredne opečené toasty sú pripravené na natretie lahodnou paštétou. Tmavé, výrazne chrumkavé hrianky servírujte k tatárskemu bifteku.
Smotanový prídavok
Ak chcete vláčnejší a jemnejší tvarohový koláč s posýpkou, ešte teplý ho hneď po vybratí z rúry prelejte niekoľkými lyžičkami smotany. Bude tak chutnejší a dlhšie vydrží čerstvý. Rovnako pomôže aj rozpustené maslo.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK