Škôlkárska dobrota! Urobte si aj dnes chutné vtáčie mlieko
Na tú chuť si pamätáme asi všetci. Niektorí z nás si išli za chutným vtáčím mliekom nohy dolámať, našli sa aj takí, ktorí ho neznášali. Ale, ak si ho spravíte podľa nášho receptu, určite zachutí.
Vtáčie mliečko
Potrebujete:
- 500 ml mlieka
- bielky z troch vajec
- 10 g cukru
- 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
- 300 ml mlieka
- 40 g cukru
- 1/2 KL mletej škorice
Príprava:
1. Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.
2. Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.
3. Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.
Text: zg, pre oŽene.sk
Foto: Dr. Oetker