Škola varenia: Teľacie karé na ratatouille
Pripravte si krok za krokom mäsovú dobrotu so zeleninou.
Príprava: 10 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 ks (po 250 g) teľacieho karé s kosťou
200 g baklažánu
200 g cukety
3 papriky rôznych farieb
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g cherry paradajok
200 g zemiakov
200 ml bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
čerstvé bylinky
Postup:
1. Mäso očistíme a opečieme na grile. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvými bylinkami a nasekaným cesnakom. Vložíme do rúry a pečieme 5-7 minút.
2. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Všetko spolu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme, podlejeme bielym vínom a troškou zeleninového vývaru. Zeleninu podusíme do mäkka.
3. Na tanier dáme ratatouille, naň uložíme karé, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme čerstvými bylinkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha