Presunúť na hlavný obsah

Tuniakový steak v bylinkovej kruste

Recepty

Nie len z hovädziny musí byť steak.

Príprava: 10 minút

Varenie: 20 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g čerstvého tuniaka alebo 4 steaky po 200 g
bylinky (rozmarín, bazalka, petržlenová vňať, tymian, pažítka)
4 limetky
200 ml bieleho vína
1 vajce
20 g strúhanky
150 ml smotany na šľahanie
400 ml mlieka
soľ
mleté čierne korenie

Postup:
1.
Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice limetky, druhú polovicu použijeme na dekoráciu), bieleho vína a smotany na šľahanie. Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
2. V malej miske zmiešame žĺtok s najemno nasekanými bylinkami, soľou, strúhankou a kvapkou mlieka. Na rozpálenom grile z oboch strán narýchlo opečieme steaky z tuniaka. Aj napriek tomu, že tuniak je mäsitá ryba, odporúčame prepiecť len jemne, aby si steak zachoval vláčnosť a chuť. Mäso tuniaka dobre prepečené ostáva suché.
3. Opečený steak prelejeme zmesou žĺtka a byliniek a v rozpálenej rúre rýchlo zapečieme do zlatista. Na tanier nalejeme limetkovú omáčku, na ktorú uložíme steak z tuniaka, dekorujeme limetkou a čerstvými bylinkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha