Presunúť na hlavný obsah

Recept: Steak s červenou cibuľou

Recepty

Príprava dobrého steaku si vyžaduje dostatok času.

Príprava: 30 minút

Marinovanie: 24 hodín
Varenie: 15 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
1000 g dobre odležanej falošnej hovädzej sviečkovej
2 väčšie červené cibule
100 ml olivového oleja
2 čili papričky
soľ čerstvo
namleté čierne korenie
3 strúčiky cesnaku

Postup:
1.
Falošnú sviečkovú nakrájame na rezne s hrúbkou asi dva centimetre. Zmiešame olivový olej, nadrobno nakrájané čili papričky a nadrobno nasekaný cesnak. Do tejto marinády dáme rezne a uložíme ich do chladničky najmenej na 24 hodín.
2. Na rozpálenom grile opečieme mäso, ktoré sme vybrali z marinády a nechali odkvapkať. Stupeň prepečenia volíme podľa chuti, v zásade platí, že čím je mäso na dotyk mäkšie, tým je krvavejšie. Keď je steak hotový, necháme ho chvíľu na doske odpočinúť, aby sa v ňom šťava rozložila.
3. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme vo výpeku z mäsa. Môžeme priliať trochu bieleho vína a pripraviť omáčku. Podávame s opečenými zemiakmi.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: magazín Varecha
Foto: PROFIMEDIA