Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Chladené želé z lesného ovocia

Recepty

Pripravte si chutný a jednoduchý dezert, ktorým potešíte jazýčky víkendových hostí.

Chladené želé z lesného ovocia

Potrebujete: 

- 600 ml šumivého vína
- 200 g lesného ovocia
- 45 g kryštálového cukru
- 30 g želatíny
- 40 ml citrónovej šťavy
- čerstvá mäta

Postup:
1. Šumivé víno varíme asi dve minúty. Odstavíme, pridáme želatínu, cukor, citrónovú šťavu a čerstvú mätu.
2. Do pripravených foriem (150 ml) naukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou.
3. Necháme tri hodiny vychladnúť v chladničke.

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Róbert Krištof, šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu