Portugalské kura Piri-piri - vyskúšajte kuracinu netradične
Podľa receptu šéfkuchára hotela Sheraton Burca Tuncela si môžete pripraviť chutné kurča.
Portugalské kurča piri-piri
Suroviny:
- 1 kurča (asi 1 kg)
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Piri-Piri omáčka:
- 6-12 čerstvých červených čili papričiek
- 1 PL nasekaného cesnaku
- 1 kl soli
- 1/2 kl oregana
- 1/2 PL papriky
- 100 ml olivového oleja
- 50 ml červeného vínneho octu
Postup:
1. Na prípravu piri-piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak, soľ, oregano, papriku, olivový olej a ocot vložte do hrnca a prevarte 2-3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte na pyré.
2. Kurča vložte do uzatvárateľného plastového vrecúška. Pridajte polovicu omáčky a potraste, nech sa omáčka dostane všade. Marinujte v chladničke najmenej hodinu.
3. Panvicu predhrejte na 200 oC. Marinované kuracie mäso opekajte 2-3 minúty na každej strane dozlatista. Opečené kurča vložte aj s panvicou do rúry a pečte asi 30 minút. Podávajte s hranolčekmi a šalátom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Burc Tuncel, šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu