Recept: Šafránová zmrzlina s jogurtovými čipsami a mätou
K výnimočnému menu pridajte exotický dezert.
Príprava: 60 minút
Náročnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
500 g smotany 35 %
150 g vaječných žĺtkov
200 g kryštálového cukru
1 g šafránu
0,5 l mlieka
Jogurtové čipsy:
100 g vaječné bielka
5 g jogurtového prášku
20 g kryštálového cukru
Postup:
1 Mlieko, smotanu a cukor spolu zmiešame a privedieme do varu. Stiahneme z platne a pridáme šafrán.
2 Necháme ho luhovať cca 20 minút. Postupne vmiešame vaječné žĺtka, precedíme a necháme zamrznúť vo výrobníku zmrzliny (v zmrzlinovači).
3 Jogurtové čipsy: Vaječné bielka vyšľaháme do hustej peny. Pridáme cukor a jogurtový prášok. Premiešame a vylejeme na plech s papierom na pečenie. Necháme stuhnúť pri 63 stupňoch na 8 hodín.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Zdeno Gáfrik pre magazín Pravdy
Dezert pripravil: Michal Konrád z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave
Foto: CITADELA