Škola varenia: Ryžové rolky so zeleninovou plnkou
Viete, ako pripraviť chutné jarné rolky z ryžových plátkov? Zložité to vôbec nie je.
Ryžové rolky so zeleninovou plnkou
Suroviny:
- 12 ryžových plátkov
- 200 g mrkvy
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 15 g pažítky
- 100 g limetky
- 120 ml sladkej čili omáčky
- 350 g ryžových rezancov
Postup:
Krok 1. Do misky alebo hrnca nalejeme studenú vodu, vložíme do nej ryžový plátok, aby zmäkol. Na stôl pripravíme mokrú bavlnenú utierku, na ktorú položíme mokrý, mierne zmäknutý ryžový plátok.
Krok 2. Do tretiny naplníme zeleninou, ktorú sme nakrájali na jemné pásiky, pridáme ryžové rezance. Zatočíme, kraje zohneme a dotočíme do konca.
Krok 3. Potom rozkrojíme šikmým rezom na polovicu. Podávame so sladkou čili omáčkou a limetkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Tomáš Szabados, kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu