Presunúť na hlavný obsah

Puding na spôsob kokosovej pannacotty

Recepty

Rýchly dezert, ktorý poteší.

Náročnosť: 1

Príprava: 15 minút

Potrebujeme:
ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g)
100 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
1 balíček kokosového pudingu
40 g cukru
500 ml mlieka

Postup:
1
Na prípravu pannacotty najprv necháme kompót na sitku odkvapkať, ananás nakrájame na malé kúsky.

2 Smotanu na šľahanie uvedieme do varu a rozpustíme v nej čokoládu. Vymiešame dohladka a rozdelíme na dno pohárov. V chladničke necháme stuhnúť.

3 Puding uvaríme s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a opatrne ním zalejeme čokoládovú vrstvu tak, aby sa čokoláda nerozpustila. Necháme vychladnúť.

4 Povrch pohárov ozdobíme ananásom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR. OETKER