Jablkový koláč s vanilkovou omáčkou
Skúste ho pripraviť v inej forme a hneď bude jablkový koláč atraktívnejší.
Náročnosť: 1
Pečenie: 10 minút
Roláda: 10 minút
Potrebujeme:
Na cesto na 9 kusov:
4 vajcia
60 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
50 g hladkej múky
Na náplň:
8 olúpaných jabĺk
20 g cukru
1 balíček škoricového cukru
Na posypanie a poliatie:
50 g cukru
50 g masla
80 g hladkej múky
1 balíček vanilkovo-smotanového pudingu
500 ml mlieka
40 g cukru
Postup:
1 Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť (v predhriatej elektrickej rúre na 180 °C, v nepredhriatej teplovzdušnej rúre na 160 °C, v nepredhriatej plynovej na stupni 3) asi 10 minút.
2 Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
3 Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút v predhriatej elektrickej rúre na 180 °C do chrumkava.
4 Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
5 Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR. OETKER