Presunúť na hlavný obsah

Jablkový koláč s vanilkovou omáčkou

Recepty

Skúste ho pripraviť v inej forme a hneď bude jablkový koláč atraktívnejší.

Náročnosť: 1

Príprava: 35 minút
Pečenie: 10 minút
Roláda: 10 minút

Potrebujeme:
Na cesto na 9 kusov:
4 vajcia
60 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
50 g hladkej múky

Na náplň:
8 olúpaných jabĺk
20 g cukru
1 balíček škoricového cukru

Na posypanie a poliatie:
50 g cukru
50 g masla
80 g hladkej múky
1 balíček vanilkovo-smotanového pudingu
500 ml mlieka
40 g cukru

Postup:
1
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť (v predhriatej elektrickej rúre na 180 °C, v nepredhriatej teplovzdušnej rúre na 160 °C, v nepredhriatej plynovej na stupni 3) asi 10 minút.

2 Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.

3 Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút v predhriatej elektrickej rúre na 180 °C do chrumkava.

4 Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.

5 Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR. OETKER