Škola varenia: Smotanovo-čokoládové dueto
Každý deň s dezertom može byť sviatkom.
Príprava: 10 minút
Pre 2 osoby potrebujeme:
250 g kyslej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
1 banán
detské piškóty
čokoládový topping
100 ml čiernej kávy
Postup:
1. Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu tvoria piškóty, ktoré namáčame v káve.
2. Tretiu vrstvu tvorí opäť smotana a štvrtú na kolieska nakrájané plátky banánu. Poslednú vrstvu tvorí opäť smotana.
3. Dezert necháme vychladiť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovým toppingom.
Vareškov tip:
Ak chcete mať tento dezert originálnejší, použite namiesto detských piškót domáce. Smotanu môžete nahradiť dobrým smotanovým jogurtom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha