Pudingové dobroty: Jemná mramorová bublanina
Dostali ste chuť na sladké a nechce sa vám dlho čakať na výsledok? Nasledujúce dezerty sú rýchle a poľahky ich zvládne pripraviť aj začiatočník.
Pečenie: 25 minút
Potrebujeme:
Na cesto:
7 vajec
100 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
4 PL oleja
110 g hladkej múky
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
1 balíček kakového pudingu
500 ml mlieka
40 g cukru
Na poliatie:
400 g kyslej smotany
2 balíčky vanilínového cukru
Postup:
1 Cesto pripravíme tak, že vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na vymastený plech. Podľa návodu na obale uvaríme puding a vychladnutý ho pomocou PL dávkujeme na piškótu. Vložíme do rúry a upečieme (v predhriatej elektrickej rúre na 180 °C, v nepredhriatej teplovzdušnej rúre na 160 °C, v nepredhriatej plynovej na stupni 3).
2 Po upečení na ešte horúci múčnik nalejeme dve smotany zmiešané s vanilínovým cukrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR. OETKER