Rady do kuchyne
V kuchyni je vždy s čím poradiť.
Pomocník strúhadlo
Pozor na vlhkosť
Ak pripravujeme vlastnoručne zamiesenú pizzu, slané koláče či šatôčky, ozdobíme ich až krátko pred pečením. Keď totiž kladieme na cesto studené suroviny (paradajky, salámu, paradajkový pretlak, kečup...), mohlo by pri dlhšom státí navlhnúť.
Ako jesť grapefruit
Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a obe polovice vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme kôru vo vnútri, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Ryžový vývar poslúži
Vodu z uvarenej ryže nevylievajte. Ak chcete mať krásne rovné obrusy a po použití klasického škrobu sú nepríjemne hrubé a drapľavé, vlejte túto vodu do posledného plákania. Látka bude držať tvar a bude príjemná a mäkká.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK