Presunúť na hlavný obsah

Recept: Hus plnená jablkami a pomarančom

Recepty

Sezóna husaciny už dávno pominula, no nezabúdajme na ňu ani v tomto období.

Príprava: 30 minút

Pečenie: hodina na každé kilo husi
Obťažnosť: 2

Pre 4 až 6 osôb potrebujeme:
1 hus
morská soľ
1 PL rasce
1 pomaranč
2 jablká

Postup:
1. Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do brušnej dutiny vložíme neošúpané jablká a pomaranč a zošijeme pevnou niťou.
2. Vložíme do pekáča s roštom, hrudnou časťou dolu. Podlejeme vodou a prikryjeme. V stredne vyhriatej rúre dusíme, kým mäso nezmäkne, nesmie sa však vysušiť. (Na pečenie je vhodnejšia trochu tučnejšia hus.) Hus odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Počas pečenia ju podlievame výpekom.
3. Ak je hus mastnejšia, počas pečenia tučnejšie časti poprepichujeme vidličkou, aby sa sadlo vyškvarilo.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

K takejto husi chutí na masle podusená sezónna zelenina.

Text a foto: magazín Varecha