Recept: Plnený baklažán. Z toho nepriberiete
Pokračujte v posviatočnej zeleninovej diéte.
Príprava: 70 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
baklažán (alebo cuketa)
údená šunka
zmes mäsa a korenia na domácu sekanú
Postup:
1 Vnútro baklažánu alebo cukety vydlabeme a vyložíme tenkými plátkami údenej šunky.
2 Pečieme v zapekacej mise alebo na plechu s troškou tuku pri strednej teplote asi 50 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo čerstvým pečivom.
Náš tip:
Ako prílohu vyskúšajte zemiaky (predvarené v šupke alebo obielené) namiesto varenia pridať do zapekacej misy a celý obsah posypať strúhaným syrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: VÁHALA