Chutný dezert na nedeľu: Marhule v rožku, ktoré deti milujú
Toto jedlo je vlastne detská žemľovka a úspech u detí má takpovediac zaručený. Určite si však na ňom pochutnáte aj vy.
Marhule v rožku
Potrebujeme:
- 4 rožky
- 8 kompótovaných marhúľ
- 12 PL mäkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 3-4 celé vajcia
- prírodný cukor na obalenie
- práškový cukor na posypanie
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Rožky pozdĺžne rozkrojíme a z časti vnútro vydlabeme.
2. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, štipkou soli. Naplníme (natrieme) všetky polovice rožkov, na 4 polovice na tvaroh rozložíme nakrájané marhule a priklopíme druhou polovicou rožka. Dobre pritlačíme a namočíme dôkladne do rozšľahaných vajec.
3. Vyprážame v rozohriatom oleji zo všetkých strán dozlatista. Vyberieme, osušíme a ihneď obaľujeme v cukre. Na tanieri ešte pocukrujeme práškovým cukrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma