Presunúť na hlavný obsah

Chutný dezert na nedeľu: Marhule v rožku, ktoré deti milujú

Recepty

Toto jedlo je vlastne detská žemľovka a úspech u detí má takpovediac zaručený. Určite si však na ňom pochutnáte aj vy.

Marhule v rožku

Potrebujeme:

- 4 rožky
- 8 kompótovaných marhúľ
- 12 PL mäkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 3-4 celé vajcia
- prírodný cukor na obalenie
- práškový cukor na posypanie
- olej na vyprážanie

Postup:
1. Rožky pozdĺžne rozkrojíme a z časti vnútro vydlabeme.

2. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, štipkou soli. Naplníme (natrieme) všetky polovice rožkov, na 4 polovice na tvaroh rozložíme nakrájané marhule a priklopíme druhou polovicou rožka. Dobre pritlačíme a namočíme dôkladne do rozšľahaných vajec.

3. Vyprážame v rozohriatom oleji zo všetkých strán dozlatista. Vyberieme, osušíme a ihneď obaľujeme v cukre. Na tanieri ešte pocukrujeme práškovým cukrom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma