Presunúť na hlavný obsah

Slané šatôčky s hubovou plnkou - na vianočnej tabuli vám zachutia

Recepty

"Slané koláčiky vo mne vždy vzbudia pocit pokojného večera, posedenia v rodinnom kruhu alebo s priateľmi pri víne a v príjemných rozhovoroch," hovorí Marián Kupco, gastromanažér hotela Carmin v Pezinku.

Pre čitateľky pripravil niekoľko receptov slaných pochúťok na vianočný stôl. Toto je jeden z nich. 

Šatôčky s hubovou plnkou

Potrebujeme:
- 200 g lístkového cesta
- 1 vajce na potretie
- 120 g mladej cibuľky
- 115 g lesných húb
- 50 ml oleja
- 40 g cesnaku
- 3 g soli
- 50 g syra peccorino

Postup:

1. Lístkové cesto rozváľame paličkou a nakrájame vlnkovým kolieskom na štvorce so stranou 10 cm.

2. Na panvici speníme na oleji mladú cibuľku. K cibuľke pridáme nakrájaný cesnak a lesné huby. Jemne osolíme a pod pokrievkou dusíme, až sa voda vyparí.

3. Vychladnutou zmesou podusených húb plníme štvorčeky z cesta. Preložíme ich na šatôčky, potrieme vajíčkom a posypeme syrom peccorino. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov do zlatista približne 20 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Dezerty pripravila: Marián Kupco, gastromanažér hotela Carmin v Pezinku
Foto: Robert Huttner pre Pravdu