Ako je to s divinou
Telu prospieva, ale konzumovať ju musíme s mierou.
Telu prospieva, ale s mierou
S čím chutí najviac
K dusenej zverine s omáčkou (šípkovou, brusnicovou, smotanovou alebo inou) podávame jemné žemľové knedle, dusenú ryžu či zemiakové krokety. K pečenej zverine potom dusenú ryžu alebo opekané zemiaky, ktoré dopĺňame pikantnejším kompótom.
Náš tip: Poľovnícka štrúdľa
Očistené odrezky z diviny ochutíme akýmkoľvek korením na mäso, osolíme a pridáme štipku šalvie. Upečieme, pomelieme s trochou údeného bôčika, premiešame, zabalíme do lístkového cesta a upečieme ako klasickú štrúdľu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK