Presunúť na hlavný obsah

Recept: Srnčie medailóniky s vanilkovo-brusnicovou omáčkou

Recepty

Varil Róbert Krištof, šéfkuchár hotela Premium v Bratislave.

Róbert Krištof, šéfkuchár hotela Premium v Bratislave

"Divina ponúka storaké chute – podľa veku i prostredia, v akom žila a najmä čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les alebo lúku, preto ju labužníci tak milujú."

Príprava: 30 minút
Varenie: 50 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g srnčích medailónikov
1 ks čerstvej vanilky
60 g brusníc 3 šalotky
50 g masla
100 ml oleja
100 ml červeného vína
200 ml vývaru
zemiakový škrob na zahustenie

Kuriatkové knedle:
300 g žemlí
3 vajcia
80 g kuriatok
soľ
mleté čierne korenie na dochutenie
10 g petržlenovej vňate
200 ml mlieka
muškátový oriešok podľa chuti
1 cibuľa
50 g masla

Postup:
1.
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na 20 minút do rúry vopred rozohriatej na 90 °C.
2. Medzitým pridáme do tej istej panvičky maslo, najemno nakrájanú šalotku, zapeníme, pridáme červené víno, vývar a brusnice. Struk vanilky rozrežeme na polovicu a špičkou noža stiahneme dužinu, ktorú pridáme do omáčky a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom. Ako prílohu podávame kuriatkové knedle.
3. Kuriatkové knedle: Nakrájané žemle zalejeme horúcim mliekom, pridáme soľ, mleté korenie, nasekaný čerstvý petržlen, muškátový oriešok. Nadrobno nasekanú cibuľku zapeníme na masle, pridáme kuriatka a pridáme do masy. Keď masa vychladne, pridáme vajcia a vymiešame. Masu necháme 15 minút odstáť. Potom z masy vytvoríme gule, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 20 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha