Presunúť na hlavný obsah

Recept: Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou

Recepty

Jedným z najdôležitejších prínosov Španielska do svetovej gastronómie sú tapas - malé porcie jedla, ktoré postavia chuťové bunky do pozoru.

Španielske slovo "tapeo" znamená ísť z baru do baru, kde si postojačky pochutnávate na drobnostiach k jedlu. Môžu to byť plátky sušenej šunky, olivy plnené všetkým možným, najrôznejšie druhy syra a klobások, údeniny, rybičky v náleve, krokety rybacie i zeleninové, mäsové guľôčky, kalmáre, krevety či plody mora.

Príprava: 40 minút
Náročnosť: 2

Potrebujeme:
200 g sušenej krkovičky alebo stehna
100 g mascarpone
50 g masla izbovej teploty
listy červenej čakanky
soľ
čierne korenie
citrónovú šťavu
50 g sušených rajčín
strúčik cesnaku nasekaný na drobno

Postup:
1
Sušene rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu a pripravené rajčiny. Ochutíme soľou, čiernym korením a spolu dobre premiešame.
2 Na tanier naukladáme čakankové listy, do ktorých položíme kornútky zo sušeného mäsa. Potom pomocou cukrárenského vrecka do vnútra nastriekame rajčinovú penu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, executive chef hotela Double Tree by Hilton
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu