Kuchársky tip na chladné dni: Polievka z pečenej tekvice
Aj vy sa chcete zohriať v týchto sychravých jesenných dňoch? Pomôcť vám k tomu môže aj chutné jedlo.
Polievka z pečenej tekvice
Potrebujeme:
- 1 kg tekvice Hokaido (nakrájaná na malé kocky)
- 100 g masla
- 2 vetvičky tymianu
- štipku soli
- 400 ml kuracieho vývaru
- 300 ml smotany
Postup:
1. V hrnci speníme maslo, pridáme tymian, aby maslo chytilo chuť. Pridáme tekvicu a pečieme na masle. Znížime teplotu a pomaly ju karamelizujeme, zhruba desať minút. Tekvica by mala mať peknú svetlohnedú a karamelovú farbu.
2. Pridáme vývar a zase privedieme do varu. Tekvicu varíme, pokiaľ nebude mäkká (ďalších 10 minút).
3. Do mixéra pridáme smotanu a mixujeme až do hladkého pyré. Pridáme trocha soli. Prepasírujeme. Polievku podávame posypanú tekvicovými semiačkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Bjorn Juhnke, šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu