Presunúť na hlavný obsah

Presolili ste? Nezúfajte!

Recepty

Keď ste pripravovaný pokrm presolili, netreba mať hneď hlavu v smútku.

Ak akurát nie je jedlo smotanové, odporúča sa pridať trochu octu, vína či citrónovej šťavy. Do smotanových aj iných pokrmov niekto dáva kúsok zemiaku, ktorý vraj takisto dokáže zázraky.

Aby nápis nebol kostrbatý
Máte problém s tým, že keď chcete na upečenú tortu napísať napríklad venovanie, pravidelne sa vám "vydarí" kostrbatý nápis? Pomoc je ľahká: nápis treba najprv do dobroty zľahka vyryť špáradlom a až potom manipulovať s polevou.

Rady na nezaplatenie
V šupke varené zemiaky sa lepšie šúpu, keď ich prelejeme studenou vodou.

Staré zemiaky dostanú lepšiu chuť povarením v bujóne.

Ryža získa skvelú chuť pridaním pol téglika jogurtu a keď ju po uvarení pokvapkáme citrónovou šťavou.

Knedle varené vo vode sa neprilepia ku dnu hrnca, ak ich vložíme do mikroténového vrecka.

Zemiakové cesto na knedle bude mať pekné žlté sfarbenie, keď doň pridáme najemno nastrúhanú karotku.

Cestoviny sa nezlepia a neprilepia ku dnu, keď do vody, v ktorej ich varíme vlejeme lyžicu oleja.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK