Škola varenia: Zasnežené medové medailóniky
Pripravte si pochúťku z ľahkého hydinového mäsa, ktorému dodá netradičnú chuť med a mozzarela.
Škola varenia: Zasnežené medové medailóniky
Potrebujeme:
- 400 g kuracích pŕs
- 100 g medu
- 1 vajce
- 50 ml sójovej omáčky
- 3 PL hladkej múky
- 2 paradajky
- 200 g mozzarelly
- 800 g zemiakov
- 80 g masla
- 1 KL petržlenovej vňate
Postup:
1. Príprava medovej marinády: med, sójovú omáčku, vajce a múku zmiešame.
2. Príprava mäsa: Do marinády namočíme kuracie prsia a orestujeme z obidvoch strán po jednej minúte na rozohriatom oleji. Orestované mäso vložíme s panvicou do vopred vyhriatej rúry na 165 stupňov a pečieme asi 9 minút.
3. Vyberieme a na každý kus mäsa poukladáme koliesko paradajky na plátky nakrájanú mozzarellu a znovu zapekáme 5 minút. V osolenej vode uvarené zemiaky zmiešame s maslom a petržlenovou vňaťou a zľahka popučíme. Servírujeme so zeleninovým šalátom podľa vlastnej chuti.