Presunúť na hlavný obsah

Pochutnajte si na koňakových pečienkach v zemiakovej placke

Recepty

Jedlá z hydiny patria k najobľúbenejším. Pre ich ľahkú stráviteľnosť a cenovú dostupnosť. Ale môžete ich pripraviť aj celkom exkluzívne.

Koňakové pečienky v zemiakovej placke

Potrebujeme:
- 500 g kuracej (morčacej) pečene
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- mletá červená paprika
- 2 vajcia
- 4 PL hladkej múky
- majorán
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej

Suroviny na omáčku:
- 20 g základnej hnedej omáčky Demi Glass
-  200 ml vody
- 0,04 cl karamelu
- 0,04 cl sladkej smotany 33%
- 0,04 cl Soberano

Postup:
 
1. Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a okoreníme. Z takto pripraveného cesta urobíme placky.

2. Príprava mäsa: na cibuľke orestujeme očistené a umyté pečienky. Pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a červenú papriku. Takto pripravené pečienky zrolujeme do pripravenej placky, prelejeme omáčkou, ozdobíme a podávame.

3. Príprava omáčky: vo vlažnej vode rozmiešame Demi Glass, privedieme do varu. Pridáme smotanu, karamel a pred koncom Soberano.