Sladká dobrota na víkendový stôl - hruškový rez
Pripraviť sladkú pochúťku zo sezónneho ovocia nemusí byť problém ani na jeseň. Hruškový rez je na to ako stvorený.
Hruškový rez
Suroviny:
Základné čokoládové piškótové cesto:
- 8 vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 8 PL polohrubej múky
- pol vrecúška prášku do pečiva a kakao
Čokoládová plnka:
- 2 čokoládové pudingy
- 250 g masla
- mlieko podľa návodu
Hrušková plnka:
- 2 pudingové prášky Zlatý klas
- 4 hrušky
- jahodový džem
Postup:
Cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame do peny cukor, žĺtky, kakao a múku, ktorú sme pred tým zmiešali s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť, aby sme mohli pokračovať.
Čokoládova plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom. Hrušková plnka: zlaté klasy uvaríme podľa návodu a vymiešame s maslom. Pridáme nadrobno nakrájané hrušky.
Na piškótu natrieme jahodový džem, nanesieme hruškovú plnku a zarovnáme. Do kríža vytláčame na spodnú vrstvu striedavo čokoládovú a hruškovú plnku. Po rozkrájaní každý koláčik ozdobíme plátkom zaváranej hrušky, ktorú jemne potrieme želatínou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Daniel Balát, šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu