Praclíky podľa tradičného receptu - takto ich pripravíte
Praclík je chutné pečivo, ktoré niekomu pripomína detstvo, niekomu prázdniny na kolotočoch či jarmočnú náladu. Chcete si praclíky pripraviť aj doma? Skúste to takto...
Praclíky
Potrebujeme:
Cesto:
- 0,5 kg polohrubej múky
- 30 g droždia
- štipka soli
- 1 lyžička práškového cukru
- 125 g tuku
- 2 žĺtky
- 3 dl mlieka
- Na posypanie:
- rasca
- mak
- sezam
- strúhaný syr
- paprika
Postup:
1. Bežným spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 20 rovnakých dielov.
2. Každý diel natenko vyšúľame a sformujeme na praclík. Sformované praclíky ukladáme na vymastený plech a necháme ich ešte nakysnúť.
3. Pred pečením praclíky potrieme mliekom, posypeme rascou, hrubšou soľou a upečieme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu