Škola varenia: Strapatá haruľka
Zemiakové placky majú mnoho podôb. Len ich ochutnať.
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 000 g zemiakov
300 g müsli s ovocím
4 vajíčka
soľ
korenie
majorán
Postup:
1. Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím (čím je ovocie bohatšie, tým je haruľka zaujímavejšia).
2. Zmes dosolíme, dokoreníme, pridáme majorán a vajíčka a dobre spolu premiešame. Ak sa haruľky rozpadajú a nedržia spolu, pridáme viac müsli či vajíčko.
3. Na panvici zohrejeme olej a lyžicou na ňu poukladáme haruľové kôpky. Roztlačíme ich asi na 1 cm hrúbku a smažíme z obidvoch strán do zlata.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha