Sladká ovocná bodka: Pripravte čučoriedkovú tortu
Pestrofarebné ovocie dá dezertom nielen lákavú farbu a štruktúru, ale aj skvelú vôňu a chuť.
Čučoriedková torta
Suroviny:
- 90 g práškového cukru
- 90 g polohrubej múky
- 3 vajcia
- 3 PL horúcej vody
Na náplň:
- 350 g bieleho jogurtu
- 350 g mäkkého tvarohu
- 2 zarovnané PL cukru
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vody
Na ozdobenie:
- 300 g čučoriedok
- 1 balíček číreho tortového želé
- 250 ml vody
- 2-3 PL cukru
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker