Presunúť na hlavný obsah

Triky do kuchyne: Ako mať šťavnaté fašírky?

Recepty

Chcete karfiol obaliť bez akéhokoľvek neporiadku na linke? Nie je nič ľahšie.

Do uzatvárateľnej misky urobte cestíčko z vajca, múky, soli a mlieka a do druhej uzatváracej misky nasypte strúhanku. Ružičky karfiolu, ktoré ste povarili v osolenej vode, dajte do prvej misky, uzavrite, riadne pretrepte, potom preložte karfiol do druhej misky, uzavrite a pretrepte. A máte obalené.

Šťavnaté fašírky
Šťavnatejšie karbonátky sa dajú pripraviť tak, že do mletého mäsa  pridáte 2 - 3 nahrubo nastrúhané varené mrkvy, veľký surový zemiak nastrúhaný najemno alebo 2 cukety. Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa a z bielkov potom ušľaháme tuhý sneh. Ten opatrne primiešajte do hmoty až nakoniec, tesne pred vyprážaním fašírok.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK