Triky do kuchyne: Ako mať šťavnaté fašírky?
Chcete karfiol obaliť bez akéhokoľvek neporiadku na linke? Nie je nič ľahšie.
Do uzatvárateľnej misky urobte cestíčko z vajca, múky, soli a mlieka a do druhej uzatváracej misky nasypte strúhanku. Ružičky karfiolu, ktoré ste povarili v osolenej vode, dajte do prvej misky, uzavrite, riadne pretrepte, potom preložte karfiol do druhej misky, uzavrite a pretrepte. A máte obalené.
Šťavnaté fašírky
Šťavnatejšie karbonátky sa dajú pripraviť tak, že do mletého mäsa pridáte 2 - 3 nahrubo nastrúhané varené mrkvy, veľký surový zemiak nastrúhaný najemno alebo 2 cukety. Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa a z bielkov potom ušľaháme tuhý sneh. Ten opatrne primiešajte do hmoty až nakoniec, tesne pred vyprážaním fašírok.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK