Recept: Pečená šťuka s tvarohovými rezancami
Ryba s rezancami? Prekvapivá kombinácia, ale stojí za vyskúšanie.
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g šťuky
5 dl rybacieho vývaru
3 dl smotany
3 dl bieleho vína
20 g cesnaku
maslo
rasca
450 g tvarohu
450 g domácich rezancov
petržlenová vňať
pažítka
soľ
korenie
Postup:
Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme nasekaný cesnak a rascu, speníme. Na cesnakovo-rascovom masle orestujeme z každej strany filety šťuky, osolíme a okoreníme.
Omáčka:
V hrnci zvaríme na polovicu rybací vývar a víno, potom pridáme smotanu a povaríme. Do omáčky pridáme petržlenovú vňať a poriadne rozmixujeme. Precedíme a dochutíme soľou a korením.
Rezance:
Tvaroh premiešame so soľou, korením a nasekanou pažítkou. Zmiešame s uvarenými rezancami a podávame s pečenou šťukou a vínnou omáčkou s petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu