Recept: Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou
Nebojte sa nových kombinácií. Určite vás prekvapia.
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g zverinovej pečienky
soľ
250 g bravčového laloku
300 g diviny na guláš (podľa vlastného výberu)
čerstvý tymian
brusnicový kompót
Postup:
V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou. Obe mäsá zmiešame, pridáme rozmixované pečienky, premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, nasekaným čerstvým tymianom a brusnicovým kompótom (môžeme ešte všetko rozmixovať, aby sme dosiahli hladkú zmes). Zmes vylejeme do pripravenej formy, varíme 1 hodinu vo vodnom kúpeli pri 80°C. Podávame s brusnicovým kompótom, medovou cibuľkou a čerstvým chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu