Presunúť na hlavný obsah

Recept: Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami

Recepty

Prekvapujúco dobrá kombinácia, treba len ochutnať.

Pre 4 osoby potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs s kožou a kosťou
biely jogurt
400 g kuriatka
5 dl smotany na varenie
500 g prílohových halušiek (múka, vajce, voda)
soľ
korenie
muškátový oriešok

Postup:
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu asi na 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany. Dopečieme v rúre na 160 °C približne 8 minút. V panvičke na masle opražíme kuriatka dozlatista, podlejeme trochou vývaru, dochutíme soľou a korením. Smotanové halušky: Smotanu zvaríme na polovicu, pridáme uvarené halušky, premiešame a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Podávame s kuriatkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu