Recept: Kakaové mafiny
Rýchla a overená dobrota pre vašu rodinu.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 1
Pre 3 osoby potrebujeme:
60 g masla
50 g kryštálového cukru
2 vajcia
60 ml mlieka
160 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
1/2 KL citrónovej kôry
2 PL citrónovej šťavy
1/2 prášku do pečiva
3 PL kakaa
mrazené alebo čerstvé ríbezle
Postup:
1. Celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a so zmäknutým maslom vyšľaháme do penista. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom a s kakaom. Ešte pridáme z dobre umytého citróna kôru, citrónovú šťavu a mlieko. Ak by cesto bolo veľmi husté, pridáme ešte trocha mlieka.
2. Formu na mafiny vymastíme a na spodok dáme troška cesta (1 polievkovú lyžicu, kopcovitú). Pridáme ríbezle. Potom dáme zvyšok cesta a môžeme dať ešte navrch ríbezle.
3. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút na 180°C (pri plynovej rúre, tretí stupeň 25 - 30 minút) Vyšlo mi 9 kusov, tak ak chcete viac, treba spraviť z dvojnásobnej dávky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Nick: Cica2
Foto: magazín Varecha