Presunúť na hlavný obsah

Recept: Prepelička plnená jablkami a gaštanmi. A sekt k tomu!

Recepty

Blíži sa sezóna jabĺk a gaštanov. Pripravujte si recepty už teraz.

Pre 4 osoby potrebujeme:

4 vykostené prepeličky bez stehien
4 biele žemle
2 jablká Granny Smith
80 g gaštanov
40 g šalotky
600 g zemiakov
200 g brokolice
2 dl mlieka
50 g masla
biele korenie
soľ
čerstvý tymian
0,5 dl bieleho vína
0,1 dl hľuzovkového oleja

Postup:
Vykostené prepeličky (okrem stehien) rozrežeme na 2 polovice, ktoré naplníme plnkou z bielej žemle nakrájanej na kocky, jabĺk Granny Smith jemne prehriatych na hľuzovkovom oleji, gaštanov, šalotky a dochutenej mletým bielym korením, soľou a čerstvým tymianom. Prepeličky zviažeme špagátom, aby sa počas pečenia nerozviazali. Pečieme prikryté spolu so šalotkou, podliate bielym vínom do mäkka a ku koncu odkryjeme a zapečieme. Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme do mäkka. Ku koncu pridáme brokolicu a znova varíme domäkka, scedíme vodu pridáme mlieko a maslo a rozmiešame na kašu. Podávame so sektom Hubert Grand Blanc.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Andrej Zedníček z hotela Tulip House
Foto: Hubert