Škola varenia: T-bone steak na liptovský spôsob
Pripravujte chutné steaky po slovensky.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 ks (1 600 g) T-bone steakov (s kosťou)
soľ
mleté korenie
150 ml oleja
200 g masla
500 g šalotky
miešané čerstvé huby
tymian
20 g rozmarínu
50 g cesnaku
100 g citrónu
Postup:
1. Steaky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do červena.
2. Mäso vyberieme, pridáme celú šalotku zľahka opečieme, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby a restujeme do mäkka. Počas restovania pridáme tymian, cesnak, soľ, korenie a pred koncom šťavu z citróna.
3. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a krátko ešte restujeme. T-bone steak podávame s restovanou cibuľovo-hubovou zmesou a gratinovaným zemiakovým nákypom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha