Tvarohový koláč s ovocím - letný dezert, ktorý musíte vyskúšať
Ak by ste sa mali rozhodnúť len pre jeden koláč, ktorý toto leto ešte upečiete, mal by to byť tvarohový. Chuť tvarohu s ovocím je totiž božská!
Tvarohový koláč
Suroviny:
Na cesto:
- 1 balíček Pomocníka na kysnuté cesto Expres
- 300 g hladkej alebo polohrubej múky
- 25 g cukru (2 zarovnané PL)
- pol KL soli
- 150 ml vody
- 40 ml oleja
- 1 vajce do cesta
- 1 vajce na potretie
Na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g rozpusteného masla
- 500 g rôzneho drobného ovocia (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)
Postup:
Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymastených koláčových foriem alebo na vymastený plech. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť (v elektrickej pri 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C, v plynovej na stupni 3) asi 25 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím.
Náš tip: Povrch môžeme potrieť čírym tortovým želé. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr.Oetker