Recept: Ovocný koláč z kyslého mlieka
"Jednoduchosť, dobré suroviny prirodzenej chuti a ich dokonalá súhra, dodržiavanie postupov, ktoré cibrilo niekoľko generácií - preto koláče od starkej tak milujeme."
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 1
Pre 6 osôb potrebujeme:
500 ml acidofilného mlieka
600 g polohrubej múky
400 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
150 ml oleja
1 vajce
500 g ovocia (môže byť zavárané, mrazené, čerstvé...)
cukrová poleva
Postup:
Acidofilné mlieko, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, vajce a olej zmiešame spolu a vytvoríme redšiu masu. Tú vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch poukladáme ovocie a pečieme. Pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 oC. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a polejeme cukrovou polevou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha
Jedlo pripravil: Marek Pethö, šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne