Presunúť na hlavný obsah

Cannelloni so špenátom - pochúťka podľa špičkového šéfkuchára

Recepty

Pravé talianske cannelloni vám nemusia naservírovať iba v reštaurácii. Môžete ich skúsiť pripaviť aj sama.

Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami

Suroviny:
- 300 g cestovinových plátov <
- 500 g čerstvého špenátu
- 500 g ricotty
- 100 g píniových orieškov
- 500 g paradajkovej omáčky z konzervy
- bazalka
- 15 g cesnaku
- 50 g jarnej cibuľky
- 60 g šalotky
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 150 g syra čedar (môže byť aj eidam)
- 50 g šalátového mixu (rosso, biondo, rímsky alebo ľadový šalát)

Postup:
1. Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie, vychladíme a zarolujeme do cannellonov.

2. Orestujeme šalotku, pridáme paradajky z konzervy, cesnak, soľ, korenie a pripravíme omáčku. 

3. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku. Navrch cestovín nastrúhame syr a zapečieme. Ozdobíme malým šalátikom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Korbelič, šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu