Med + pivo + kuracie krídelká? Lahoda pre celú rodinu
Kuracie krídelka dostanú novú, nepoznanú chuť, keď použijete med a pivo.
Medové krídelká v pivovej omáčke
Suroviny:
- 1 kg kuracích krídiel
- 100 g medu
- 100 g masla - 0,5 l piva
- zázvor
- tymian
- 200 g červenej cibule
- 200 g koreňovej zeleniny
- bobkový list
- olej
- citrón
- 2 dl piva
- 1 PL lyžica horčice
- soľ
- 1 PL brusníc
Postup:
1. Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej cibuľky. Necháme zhruba 1 hodinu odstáť. 2. Z koreňovej zeleniny, červenej cibuľky a oleja pripravíme základ na omáčku, do ktorého pridáme bobkový list, citrón, pivo, horčicu, soľ a brusnice. 3. Krídelká upečieme v rúre a pred podávaním prelievame hotovou omáčkou.
Vareškov tip: Ryža to istí
Azda najpoužívanejšou prílohou ku kuraciemu mäsu je ryža. Existuje mnoho spôsobov jej prípravy, výsledkom každého by však mala byť "nelepivá" konzistencia, hoci sú aj takí, ktorí ju majú radi rozvarenú, tá navyše pomáha pri hnačkách.
Fantázii sa medze nekladú - žltú ryžu môžeme získať prípravou s korením karí alebo kurkumou, červenú s kečupom, zelenú so špenátom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ján Petrovka, šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu