Burgundské hovädzie na víne - dobrota, ktorú musíte skúsiť...
...a nemáme na mysli len ochutnať. Ponúkame vám recept, aby ste si takýto lahodný pokrm samy pripravili.
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Suroviny:
- pol fľaše červeného burgundského vína
- 1,5 kg hovädzej glejovky
- 200 g údenej slaniny
- 400 g mrkvy
- 400 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 vetvička tymianu
- 4 PL arašidového oleja
- petržlenová vňať
- múka
- soľ
- korenie čierne mleté
Postup:
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a potom vyberieme. V tom istom hrnci ďalej restujeme na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Pridáme mäso a celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov. Necháme dusiť 2,5 hodiny. Do hotového jedla pridáme uvarené zemiaky.
Náš tip: Počas varenia môžeme do tohto tradičného francúzskeho jedla zvaného Boeuf Bourguinon pridať rôzne druhy čerstvých byliniek, napríklad rozmarín.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina)
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu