Škola varenia: Korzický hráškový krém s krevetami
Krok za krokom: Pripravte si hrášok trochu inak ako obyčajne...
Korzický hráškový krém s krevetami
Suroviny:
- 400 g kráľovských kreviet
- 500 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- soľ
- korenie
- 150 g olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 50g čerstvých byliniek (citrónový tymian)
- 100 g smotany (33 %)
- 100 g masla
- 400 g zeleniny (mrkva, farebná paprika, cuketa)
Postup:
1. Na oleji opečieme celé strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a chvíľu varíme s citrónovým tymianom. Osolíme, okoreníme, rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, maslo.
2. Zo zeleniny si nakrájame dlhé tenké rezance, ktoré potom sparíme asi na tri minúty, ochutíme soľou a olivovým olejom.
3. Očistené krevety krátko opečieme na panvici s olivovým olejom, osolíme a podávame s hráškovým krémom a zeleninou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Erik Volko, šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu