Presunúť na hlavný obsah

Trikrát pochúťky z roštu! Stačí už len rozohriať gril

Recepty

Možno práve tento víkend vás čaká príjemná letná grilovačka. Ešte ste sa nerozhodli, čo pripraviť? Ponúkame vám hneď tri rozličné recepty.

Grilovaný zubáč s ľahkým šalátom

Suroviny:
- 800 g filé zo zubáča
- 200 g dijonskej horčice
- 1 PL nasekaného kôpru
- 1 PL strúhanej citrónovej kôry
- 1 ČL vínneho octu
- soľ
- korenie

Postup:
Filé zo zubáča nakrájame na menšie kúsky. Dijonskú horčicu zmiešame s kôprom, citrónovou kôrou a vínnym octom. Do tejto marinády vložíme kúsky ryby a marinujeme (stačí 12 hodín). Potom mäso vyberieme a pomocou papierového obrúska mäso riadne osušíme. Grilujeme z každej strany dozlatista. Podávame so šalátom: Do misy vložíme rukolu, krájané cherry paradajky, žltú papriku a šalátovú uhorku. Pridáme dressing na šaláty a spoločne zľahka premiešame.

Náš tip: Kto neobľubuje šalát ako prílohu, môže ho vymeniť za kúsok opečeného chleba so stredomorským dipom. Zmiešame majonézu, olivový olej, varený zemiak a strúčik cesnaku.


Marinovaná bravčová krkovička v bylinkovej marináde

Suroviny:
- 4 x 200 g krkovičky
- 250 g tatárskej omáčky
- 1 PL nasekaného tymianu
- 1 PL nasekanej mäty
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- kôra z jednej limetky
- soľ
- korenie

Postup:
Tatársku omáčku zmiešame s bylinkami, pridáme kôru z limetky a premiešame. Do tejto marinády vložíme plátky krkovičky a marinujeme najlepšie 24 hodín. Pred grilovaním zľahka osolíme a okoreníme. Grilujeme z oboch strán dozlatista.

Náš tip: Krkovičku podávame s barbecue omáčkou, do ktorej možno pridať trošku piva a pretlačeného cesnaku na ozvláštnenie.


Grilované bravčové rebrá

Suroviny:
- 1 alebo 2 bravčové rebrá
- 250 g barbecue omáčky
- 1dl svetlého piva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 2 PL medu
- soľ
- korenie

Postup:
Bravčové rebrá pozdĺž kosti nakrájame na menšie kúsky. Barbecue omáčku zmiešame s pivom, cesnakom, rozmarínom a medom. Pomocou tyčového mixéra zmixujeme hladkú marinádu, do ktorej vložíme rebrá a marinujeme 24 hodín. Pred grilovaním mäso ľahko ochutíme soľou a korením. Na grile grilujeme z oboch strán dozlatista.

Náš tip: Barbecue omáčku môžeme zameniť za horčicovú. Tú pripravíme z horčice, trošky majonézy, pochúťkovej smotany, korenia a mladej cibuľky nasekanej na drobno.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S