Presunúť na hlavný obsah

Grilovaná stredomorská zelenina - ľahký a chutný obed

Recepty

S nasledujúcim receptom zvládne grilovanie aj skutočný začiatočník.

Grilovaná stredomorská zelenina

Suroviny:
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malý baklažán
- soľ
- korenie

- tymian
- olivový olej

Omáčka:
- 150 g majonézy
- 100 g kečupu
- 1 ČL sekaného tymianu
- 1 PL sekanej pažítky
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie


Postup:
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, ochutíme soľou, korením, tymianom a olivovým olejom. Grilujeme dozlata (zelenina nesmie byť po grilovaní príliš mäkká). Omáčka: Majonézu a kečup zmiešame s tymianom, pažítkou a citrónovou šťavou.

Náš tip: Namiesto citrónovej šťavy do omáčky môžeme pridať lyžičku koňaku alebo brandy.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S a SHUTTERSTOCK