Grilovaná stredomorská zelenina - ľahký a chutný obed
S nasledujúcim receptom zvládne grilovanie aj skutočný začiatočník.
Grilovaná stredomorská zelenina
Suroviny:
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 malý baklažán
- soľ
- korenie
- tymian
- olivový olej
Omáčka:
- 150 g majonézy
- 100 g kečupu
- 1 ČL sekaného tymianu
- 1 PL sekanej pažítky
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Postup:
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, ochutíme soľou, korením, tymianom a olivovým olejom. Grilujeme dozlata (zelenina nesmie byť po grilovaní príliš mäkká). Omáčka: Majonézu a kečup zmiešame s tymianom, pažítkou a citrónovou šťavou.
Náš tip: Namiesto citrónovej šťavy do omáčky môžeme pridať lyžičku koňaku alebo brandy.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S a SHUTTERSTOCK