Recept: Zeleninová ihla s tofu - dobrota, čo chutí božsky
Varí Radoslav Pádej, šéfkuchár hotela Turiec v Martine.
Radoslav Pádej: "Rád varím dobroty zo zeleniny. Ide totiž o najzdravšie rýchle občerstvenie, ktoré posilňuje imunitný systém a je prvotriednym zdrojom prírodnej energie. Hádam nemusím dodávať, že aj chutí božsky."
Príprava: 15 min.
Varenie: 15 min.
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g údeného tofu
100 g cukety
100 g trio papriky
800 g očistených uvarených zemiakov v celku
100 ml oleja
20 g soli
20 g mletého korenia
10 g majoránu
200 g bieleho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
100 g jarnej cibule
Postup:
1. Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme striedavo na ihly.
2. Na troche oleja restujeme mladú cibuľku a pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke a očistili. Zemiaky dochutíme soľou, korením a trochou majoránu.
3. Ihlu ešte posypeme grilovacím korením a krátko opečieme zo všetkých strán na panvici.
Cesnakový dip:
Pripravíme ho z bieleho jogurtu, soli a pretlačeného cesnaku. Do stredu taniera položíme restované zemiaky, na ne uložíme ihly a v malej miske servírujeme cesnakový dip.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha