Recept: Trasené rezy s ovocím
Rýchlo a jednoducho pripravíte nedeľný dezert.
Príprava: 25 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Na cesto potrebujeme:
250 g polohrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
220 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
125 ml mlieka
125 ml oleja
2 vajcia
Na náplň:
broskyňový alebo marhuľový kompót
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Creme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
1 balíček smeta-fixu
Na ozdobenie:
1 balíček šľahačky v prášku
150 ml mlieka
1 balíček tmavej polevy
Postup:
Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, mlieko, olej a vajcia. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme (v elektrickej rúre predhriatej pri 180 °C, v teplovzdušnej nepredhriatej pri 170 °C a v plynovej nepredhriatej na stupni 2 - 3) asi 12 minút. Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l kompót so šťavou, ovocie nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 - 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Vychladnutý korpus potrieme plnkou. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale so 150 ml mlieka a rozotrieme ju na krém. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a múčnik ozdobíme. Pred podávaním vložíme rezy asi na 1 - 2 hodiny do chladničky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr.Oetker