Ľahké letné menu - skúste šalát s kuraťom, špenátom a dubákmi
Kombinácia mäsa a zeleniny dokáže vytvoriť chutný a ľahko stráviteľný pokrm.
Šalát s pečeným kuraťom, dubákmi a špenátom
Suroviny:
- 400 g baby špenátu
- 100 g cherry paradajok
- 150 g dubákov
- 30 g parmezánu
- 400 g kuracieho stehna
- 280 g zemiakov
- 1 dl olivového oleja
- 0,02 l citrónovej šťavy
- 20 g masla
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
- olej na opečenie kuraťa a zemiakov
Postup:
Kurča a na plátky nakrájané zemiaky opečieme na panvici, ochutíme soľou a korením a dáme dopiecť do rúry. Na masle opečieme nakrájané dubáky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Citrónový dresing: olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
Baby špenát zmiešame s cherry paradajkami a citrónovým dresingom, okolo šalátu uložíme opečené dubáky, zemiaky a kuracie stehno. Nakoniec pridáme hobliny parmezánu.
Náš tip: S citrónovým dresingom zmiešame iba také množstvo šalátu, koľko bezprostredne spotrebujeme. Kyslé prostredie vytvorené citrónovým dresingom totiž veľmi rýchlo znehodnocuje šalátové listy.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: šéfkuchár Jaroslav Hladík pre Potten&Pannen - Stanek
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu