Hruška + fenikel + fazuľky - bude z toho šalát, ktorý očarí jazýček
Sobotňajšie menu na vašom stole nemusí byť len mäsové. Skúste si pripraviť netradičný, ale chutný šalát.
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Suroviny:
- 1 fenikel
- 2 hrušky
- 1 väčšia červená cibuľa
- 200 g zelených kenských fazuliek
- 100 g cherry rajčín
- marinované čierne olivy
- kapary
- červený vínny ocot
- olivový olej Extra virgine
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, zblanšírujeme a po dĺžke rozpolíme. Hrušku nakrájame na mesiačiky a cherry rajčinky na polovice. Na olivovom oleji orestujeme hrušky, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať. Pridáme ostatnú zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme olivy, kapary a rajčinky. Šalát by mal byť vlažný, takže zeleninu restujeme len krátko.
Náš tip: Kapary sú neotvorené púčiky kra kapary tŕnitej, ktorý rastie okolo Stredozemného mora. Púčiky sa nechajú po zbere zvädnúť a potom uležať tri mesiace v soli alebo slanom náleve, čím získajú slano-kyslú chuť. Čím drobnejšie a mladšie sú kapary, tým lepšie chutia.