Aký alkohol si dá Didiana k dobrému jedlu?
Známa moderátorka používa alkohol aj v kuchyni, vylepšuje ním recepty.
Sympatická moderátorka sa priznala, že ak siahne po alkohole, tak skôr po víne než po pive. Za odborníčku sa však nepovažuje. "Ale už som sa naučila rozoznávať odrody, ktoré mi chutia najviac. Uprednostňujem sauvignon blanc a rizling," priznala Didiana a pokračovala: "Červenému vínu prichádzam na chuť až teraz, skôr som si vyberala biele vína. Ale červené zasa častejšie používam v kuchyni, pridávam ho do rôznych omáčok k tmavému mäsu."
Keďže Didiana vyštudovala strednú hotelovú školu, problém s výberom vína k jedlu nemá. "Základy toho, aké víno sa k čomu hodí som sa naučila už počas štúdia na škole a teraz sa už iba zdokonaľujem. Ale keď sa pustím do nejakých gastronomických experimentov, nechám si s výberom vína poradiť."
Okrem vína Didiana v kuchyni používa aj rum a to špeciálne do jedného receptu. "Babičkinu skvelú orechovú tortu som vylepšila rumom a chutí výborne."
Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: -zg- pre Pravda.sk